Zdravotník zotavovacích akcí – (24273)

3.500 

Začátek: říjen 2024
Místo: Ostrava – Mariánské Hory

Katalogové číslo: 23862 Štítků: , , , , , , ,

Popis

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kurz zdravotníka nabízí účastníkům informace z několika oblastí prevence a péče o zdraví na rekreačních či zotavovacích akcích. Vše dle zákonné normy.

Kurz je určen všem zájemcům starším 18-ti let.

Základem je oblast první pomoci. Důraz je kladen nejen na teoretickou část, ale také na část praktickou, kdy si účastníci zkouší modelové situace k jednotlivým tématům. Školitelé zahrnují vždy nejnovější informace z lékařské oblasti.  Délku jednotlivých témat přizpůsobují druhu akce, na kterou se zdravotníci připravují.

 

Téma Počet hodin
Teorie Praxe Celkem
1. Základy stavby a funkce lidského těla 3 3
2. První pomoc – teoretická část 10 10
3. První pomoc – praktická část 16 16
4. Péče o nemocné 2 2 4
5. Základy zdravotnické dokumentace 1 1
6. Práva a povinnosti zdravotníků zotavovacích akcí 2 1 3
7. Hygiena a epidemiologie 3 3
Celkem 21 19 40

 

Cílem kurzu je vybavit účastníky potřebnými znalostmi a dovednostmi základů první pomoci. Připravit je na možné situace během zotavovacích akcí s dětmi i dospělými tak, aby ovládal a poskytoval první pomoc. Přípravou zdravotníků zajistit prevenci a bezpečnost u různých činností a v různém prostředí (v budově, v lese, u vody, apod.). Absolventi by měli být znalí teoretické a také praktické stránky věci. Může následně působit jako zdravotnický dozor na školách v přírodě, na táborech, lyžařských kurzech a podobných akcí pro děti a mládež.

Uplatnění toho kurzu je nejen během zotavovacích akcích, ale také v každodenním běžném životě, je přínosem celé společnosti.

Účastníci absolvují na závěr kurzu zkoušku, která se skládá z testu a praktického přezkoušení v modelových situacích. Při úspěšném složení zkoušky získají osvědčení o absolvování kurzu.

V případě neúspěchu mohou nabídnout zkoušející náhradní termín. Tato opravná zkouška je pak zpoplatněna částkou 500,-Kč.

Kurz bude probíhat pátky a soboty.

Podrobný harmonogram připravujeme.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Další informace

Čas výuky

Počet VH

Místo konání

Adresa

Akreditace

Lektor